Var med i en arbetsgrupp!

Arbetsgrupper stärker föreningen

Vill du vara med och bidra till att skapa en gemenskap i föreningen?  Var med i en arbetsgrupp och stötta och stärka dig själv och andra medlemmar.

Vilka arbetsgrupper finns det?

• Arbetsgrupp diagnos: anordna diagnosträffar och ev. mindre föreläsningar om reumatiska diagnoser.

• Arbetsgrupp hälsa och motion: anordna aktiviteter som handlar om träning, livsstilsfaktorer, kost och det psykiska välmående.

• Arbetsgrupp sociala aktiviteter: anordna sociala aktiviteter. Det kan vara alltifrån studiebesök, resor till olika träffar. Helt enkelt alla aktiviteter som inte går under diagnosverksamhet eller hälsa och motion.

• Infogruppen: arbetsgruppen är ute på sjukhus och informerar samt värvar medlemmar. Arbetsgruppen ansvarar även för att det ska finnas aktuell information om Reumatikerförbundet på sjukhus. Alla besök på mottagningar sker på dagtid.

• Arbetsgrupp ReumaKompis: arbetsgruppen kommer att arbeta med att sprida vetskapen om ReumaKompis samt guida de som är intresserade av att få kontakt med en ReumaKompis.

• Arbetsgrupp intressepolitik: bevaka och diskutera sådant som påverkar våra medlemmar.
    Detta kan exempelvis vara sjukvård, rehabilitering, tillgänglighet, arbetsliv och andra rättigheter för våra medlemmar, där målet är att underlätta vardagen när man lever med en reumatisk diagnos.

Vad krävs det av mig?
Det går förstås bra att vara med i flera olika arbetsgrupper eller att prova på olika grupper. Vi önskar dock att du är med och hjälper till vid en till två aktiviteter per år.

Vad får jag ut av att engagera mig?
Att engagera sig ideellt är både roligt och utvecklande, och att utbyta erfarenheter med andra är ovärderligt. Vi erbjuder regelbundna träffar och utbildningar för alla ledare och medlemmar i arbetsgrupperna och du får möjlighet att lär känna många nya människor.

Hur anmäler jag mig till en arbetsgrupp?    Vill du veta mer om arbetsgrupperna? Eller vill anmäla dig till en grupp? Skicka ett mail till: eller ring: 08-462 99 25.

Planerade uppstartsmöten

Arbetsgrupp Hälsa och Motion måndag 6 mars kl. 17.30

sammankallande:
Sara Badreh

Arbetsgrupp ReumaKompis söndag 12 mars kl. 15.00 sammankallande:
Rebecka Glaser/Mona Hedin
Arbetsgrupp Diagnosverksamhet onsdag 15 mars kl. 17.30 sammankallande:
Caroline Liljegren