Stockholmdistriktets ombud på första parkett! från vänster: Ingvor Thorén, Stina Morian, Caroline Liljegren, Karin Ekhammar och Karin Lemberg

Rapport från Reumatikerförbundets stämma

Ordförande Caroline och viceordförande Stina ger en kort rapport från stämman där de var ombud för Reumatikerdistriktet i Stockholm.

Här kommer en rapport från den förbundsstämma Reumatikerförbundet precis haft. Från vår förening var vi, ordförande Caroline Liljegren och viceordförande Stina Morian, ombud tillsammans med övriga från Reumatikerdistriktet Stockholm.

Stämman hölls i Bålsta och Uppsaladistriktet var värdar. Det mest omtalade beslutet var att tidigare förbundsordförande Anne Carlsson fick med röstsiffrorna 24-61 lämna med omedelbar verkan. Detta på grund av de arbetsmiljöproblem som funnits på förbundskansliet. Mer kan man läsa om detta på förbundets hemsida.

Nya i förbundsstyrelsen blev Ingrid Burman som första vice ordförande och Tommy Olsson som andre vice ordförande. Två nya ledamöter valdes, Bo Ringertz och Reumatikerdistriktet Stockholms Ritva Elg.

Eftersom en tredjedel av distrikten har begärt extrastämma kommer vi till hösten förmodligen ha en sådan, där vi antar att en ny förbundsordförande väljs. Med stor sannolikhet kommer då övriga förbundsstyrelseledamöters framtid också att diskuteras.

Vi har tillförsikt och tror att förbundet kommer kunna repa sig efter den turbulenta vår vi haft. Tillsammans kommer vi kunna bygga ett starkt förbund och ser fram emot att kunna välja en ny ordförande till hösten.

I Reumatikerföreningen Stockholm går vi vidare med våra aktiviteter och vårt intensiva arbete med att komma till rätta med den situation som vi har just nu med reumavården i Stockholm. I höst kommer en informationsträff om den nya akademiska enheten inom reumatologisk specialistvård (centrum för reumatologi) och vi planerar att ha en kick-off för alla som är intresserade av föreningens verksamhet. Håll utkik i Källan som kommer 26 augusti tillsammans med tidningen Reumatikervärlden.
Glöm inte att vi informerar löpande på vår hemsida och i vår Facebooksida. https://www.facebook.com/reumastockholm/

Om ni har frågor om vad som hänt och vad som händer framöver kontakta gärna oss.

Vi hoppas att ni alla får en fin sommar och att vi ses i höst!

Caroline Liljegren och Stina Morian, ombud på förbundsstämman 2016


0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.