Skrivandet - ett sätt att hantera det som är svårt

Skrivkväll - hantera smärta med ord

Att skriva kan vara en väg till att möta sig själv eller ett sätt att hantera sådant som är svårt i livet. 
Välkommen på denna föredrag med skrivövningar tisdag 13 september.

Medlem och föreläsaren Maud Bjarnelind berättar:
-Jag hittade till skrivandet när min mamma insjuknade i Alzheimers sjukdom. Skrev av mig all frustration och märkte att sorgen och fysisk/psykisk smärta mattades av efter hand. Allt skapande är bra för oss människor och att fokusera på skrivande, sång, målning eller annat man tycker om kan hjälpa. Eftersom skratt lösgör kroppens endorfiner är många av mina övningar tänkta att inspirera till humor. Vi skriver till musik, bilder, fotografier och helt fritt.  Alla har en historia att berätta och här finns plats för din.

- För min egen del har skrivandet inneburit två egna böcker, deltagande i tre antologier, några vinster i olika novelltävlingar samt att Allas Veckotidning publicerat tolv av mina noveller under sista året. Men jag använder skrivandet som medicin!

Maud berättar bl a om hur sin bok "Sorgens döttrar" kom till och leder oss desan genom några roliga enkla skrivövningar i grupp och enskilt för att få ingång fantasin.

Dag och tid: tisdag 13 september 17.30
Lokal: Kronobergsgatan 39
Avgift: gratis för medlemmar
Fika serveras kl. 17.30-18 till självkostnadspris 25 kr. Programmet börjar kl. 18.00.
Anmälan till kansliet tel. 08-4629925 senast tisdag 6 september

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.