Välkommen Destina!

Idag hälsar vi vår nya kanslist Destina varmt välkommen till föreningen!

Möt Destina - vår nya kanslist (intervju från Källan nr 4, 2017)

- Vem är du?
Jag är en sportnörd som brinner för samhället och människors rättigheter. Jag har väldigt svårt för orättvisor både inom Sverige men även globalt. Förutom sport och politik/samhället, är jag en matglad person som älskar att äta mat men även att laga mat.
Mat från medelhavet och mellanöstern är favoriterna men jag är även en sushi-älskare.

- Hur känns det att börja jobba hos oss?
Det känns riktigt bra att få komma till en organisation som ligger mig varmt om hjärtat då jag själv är reumatiker som kämpar genom vardagen. Det är spännande att jag delvis själv kommer få utveckla min tjänst och jag ser framemot att träffa alla ideella och medlemmar som är aktiva i föreningen.

- Vad har du för koppling till Reumatikerförbundet?
Som nämnt ovan är jag själv reumatiker och föddes med smärtproblematik. Jag har varit medlem i några år men har aldrig engagerat mig i föreningen. Dock har jag varit på en del aktiviteter som Unga Reumatiker har anordnat och där träffat barn/unga samt andra unga vuxna med liknande historier som min. Jag hoppas att kunna delta på fler aktiviteter som medlem också nu när jag börjar arbeta för föreningen.

- Vad har du gjort tidigare?
2015 tog jag kandidatexamen i Utvecklingsekonomi och sedan dess har jag arbetat för Botkyrka Kommun som samhällsvägledare på både Fittja och Alby Medborgarkontor.
Innan dess studerade jag samtidigt som jag arbetatade extra som taxitlefonist.
Vid sidan om allt detta har jag engagerat mig ideellt i både studentföreningen UIS, politiska ungdomsförbundet Unga feminister samt moderpartiet Feministiskt Initiativ men även fotbollsklubben Sätra SK som både spelare och fotbollstränare (kansli medhjälpare).

Destina når du på: