Kronprinsessan Viktoria

Radiohjälpsfonden och Kronprinsessan Victorias fond

Samma villkor och ansökningsblankett gäller för båda fonderna förutom att åldersgränsen är max 20 år för Kronprinsessan Victorias fond.

Man kan söka bidrag två gånger per år. Vi skriver in aktuella datum när ni ska skicka in er ansökan till Reumatikerförbundet och när beslut tas i Radiohjälpens styrelse.

Vem får söka?

Lokalföreningar, distrikt, förbundet, Unga reumatiker (Victoriafonden)

Vad får man söka till?

Gruppaktiviteter

• Bidrag till medhjälpare vid resor inom Sverige (OBS ej till utlandsresor, dessa får man inte längre bidrag för).
  • Arvode till föreläsare

OBS! Bidrag beviljas inte till aktiviteter som redan ägt rum när Radiohjälpen tar beslut.

Hur söker man?

Fyll i den särskilda ansökningsblanketten, vid frågor kontakta Kerstin Engström, 08-505 805 05,

Ansökan skickas sedan till Reumatikerförbundet, Kerstin Engström, Box 12851, 112 98 Stockholm

När är sista ansökningsdag?

Den 15 februari 2016. Radiohjälpens styrelse tar beslut i slutet av maj 2016. Radiohjälpen meddelar därefter Reumatikerförbundet som skickar beslut om beviljat bidrag (eller avslag) till sökande förening/distrikt tillsammans med blanketter för rekvirering respektive redovisning av bidrag.

Måste föreningen/distriktet redovisa?

Ja, ni redovisar på speciell blankett som skickats ut tillsammans med beslutsbrev. Redovisningen ska skickas in senast tre månader efter aktiviteten, OBS! kvitton ska bifogas.

Skicka redovisningen till: Reumatikerförbundet, Kerstin Engström, Box 12851, 112 98 Stockholm